TURISTA ÉS HOTEL INFORMÁCIÓK MAGYARORSZÁG, BUDAPEST - OHB |
Nyereményjáték! |
Budapesti cukrászdák | |||||||||||
Budapesti szállodák Budapesti városkalauz: Budapest tömegközlekedése Budapest Metróvonalai Budapest időjárása Központi Vásárcsarnok Szent István Bazilika Gellért Gyógyfürdő és Uszoda Gellért-hegy Budapesti fürdők Operaház Szépművészeti Múzeum Műcsarnok Múzeumok és galériák Hősök tere Fővárosi Állat- és Növénykert Budapesti Vidámpark Városligeti Műjégpálya Margitsziget Citadella Sziget Fesztivál Ráday utca Puskás Ferenc Stadion Egyetemi Botanikus Kert (Füvészkert) Budapest Kártya Budapesti cukrászdák Budapest városszerkezete Ferihegy 1 repülőtér Ferihegy 2 repülőtér Légitársaságok Ferihegyen Parkolás Budapesten Nyilvános WC-k Távolságok Budapesttől Szilveszter Budapesten Budapest légszennyezettsége Zsebtolvajok Budapesten Hajléktalanok Budapesten Pénzváltás Budapesten Hajóközlekedés Budapesten West End City Center Piaci szokások A Duna Budapesten Magyarországi turizmus
|
Budapest nem szűkölködik cukrászdákban, a városban számos patinás, nemzetközi hírnévnek örvendő cukrászdába s kávéházba térhetünk be. Mind a belvárosban, mind a külső kerületekben találni ilyen helyeket. Mivel maguk a magyarok imádják az édességeket, a cukrászdák késő estig nyitva vannak. A leghíresebb, világszerte ismert cukrászdák, amelyek megtalálhatók Budapesten: Gerbeaud: A legendás "Gerbeaud" Budapest szívében, a Vörösmarty téren, méltán büszkélkedik azzal, hogy egyike Európa legrégibb, legnagyobb, tradíciókban leggazdagabb és leghíresebb cukrászdáinak. A cukrászdát 1858-ban Kugler Henrik alapította, a következő tulajdonos, Gerbeaud Emil a százedfordulóra már világhírűvé tette. Gerbeaud Emil genfi süteménykészítő család sarja, kiválóan tehetséges cukrász és csokoládégyáros. A magyar cukrászipart Gerbeaud-on keresztül ismerte meg Európa, neki köszönheti világhírnevét. A Gerbeaud legnépszerűbb különlegességei a Dobos- és az Eszterházy-torta, a Kugler mignon, vagy a Gerbeaud szelet mellett természetesen a könnyű, joghurtos- és gyümölcsös édességek is megtalálhatók a hűtővitrinek polcain. A szemnek és szájnak egyaránt lenyűgöző bonbonsarok csak tovább fokozza a kínálatot. Nyáron a gazdag süteménykínálat kiegészül a Gerbeaud házi főzésű kézműves fagylaltjaival. A Gerbeaud Kávéház szalonjaiban egyszerre 330 vendég élvezheti a klasszikus kávéházi hangulatot, s nyáron további 300 ember múlathatja az időt a teraszon. A kávéház 1998 óta újjáépítve, megifjodva, de a régi patinás atmoszférát árasztva várja a régimódi cukrászdák szerelmeseit. Hauer: Hauer Rezső, a Hauer cukrászdinasztia alapítója 1865-ben született Esztergomban. Édesapja a hercegprímási konyha főszakácsa volt. 31 évesen megvásárolta a Rákóczi úti cukrászdát és hamarosan hazánk egyik cukrász nagyságává nőtte ki magát. A cukrászda évről évre bővült, ide jártak kávézni, fagylaltozni a színiakadémia növendékei, a pesti polgárok. A cukrászda később híres művészek, politikusok törzshelyévé vált. Ami a kínálatot illeti, az első világháború után beindult a bonbon- és csokoládéüzem is; közkedvelt termék volt a Hauer-féle parfé, a tejszíntorta, a házi befőtt, a karácsony előtt gyártott szaloncukor. A Hauer szárnyalásának a második világháború, majd az azt követő államosítás vetett véget. A cukrászda jövője sokáig kérdéses volt, 2002 októberében azonban újra régi fényében nyitotta meg kapuit sokak örömére. A Hauer cukrászda kínálatában napjainkban olyan ritkaságok és egyedi sütemények szerepelnek, mint a HAUER-krémes, HAUER-torta, Bródy-torta, Narancsos karamell-torta, Erdeigyümölcstorta, és rengetek napi meglepetés-finomságot. | ||||||||||
E-mail: Fax: 06 1 900 9079 Minden jog fenntartva. |