TURISTA ÉS HOTEL INFORMÁCIÓK MAGYARORSZÁG, BUDAPEST - OHB |
Nyereményjáték! |
Magyar ételek | |||||||||||
Budapesti szállodák Budapesti városkalauz Magyarországi turizmus: Balaton Magyar specialitások Magyarország nemzeti jelképei A magyar forint Borravaló Magyarországon Stoppolás Magyarországon Ajándékok Magyarországról Forma 1 Magyarországon Magyar ételek Úti szótár külföldieknek Vasúti közlekedés Magyarországon A Posta Magyarországon Külföldi horgászik
|
A magyar konyha számos ételét árusítják világszerte éttermek és büfék. A leghíresebb talán a gulyásleves, valamint a szegedi halászlé. A gulyásleves egy jó sűrű leves, marhahússal, zöldségekkel, krumplival, pirospaprikával ízesítve. A gulyás tulajdonképpen egy leves, és levesként is fogyasztják, a hasonló főétel neve pörkölt. A szegedi halászlé a hagymától, különböző fajtájú halaktól és a piros paprikától kapja jellegzetes ízét. Aki Magyarországra látogat, mindenképpen kóstolja meg a következő ételeket: erdélyi fatányéros (sült húsok és köret fatányéron, kakastaréjjal), rakott káposzta (káposzta, kolbász, tejföl), töltött paprika (paprika darált hús és rizs keverékével töltve, paradicsomos szószban), valamint hortobágyi palacsinta (palacsinta hússzósszal töltve, pirospaprikával ízesítve). A desszertek közül híres a somlói galuska (piskóta darabok, dió, rumba áztatott mazsola, vaniliás és csokoládés szószban) valamint a gundel palacsinta (palacsinta, dióval, csokiöntettel). | ||||||||||
E-mail: Fax: 06 1 900 9079 Minden jog fenntartva. |