TURISTA ÉS HOTEL INFORMÁCIÓK MAGYARORSZÁG, BUDAPEST - OHB

Nyereményjáték!

magyar változat English version deutsche Version versione italiana version espańol
magyar English deutsch italiano espańol

Magyar ételek


Budapesti szállodák

Budapesti városkalauz

Magyarországi turizmus:
Balaton
Magyar specialitások
Magyarország nemzeti jelképei
A magyar forint
Borravaló Magyarországon
Stoppolás Magyarországon
Ajándékok Magyarországról
Forma 1 Magyarországon
Magyar ételek
Úti szótár külföldieknek
Vasúti közlekedés Magyarországon
A Posta Magyarországon
Külföldi horgászik


Szállodafoglalás
Magyar városok
Programok
Autókölcsönzés
Időjárás
A magyar konyha számos ételét árusítják világszerte éttermek és büfék. A leghíresebb talán a gulyásleves, valamint a szegedi halászlé. A gulyásleves egy jó sűrű leves, marhahússal, zöldségekkel, krumplival, pirospaprikával ízesítve. A gulyás tulajdonképpen egy leves, és levesként is fogyasztják, a hasonló főétel neve pörkölt. A szegedi halászlé a hagymától, különböző fajtájú halaktól és a piros paprikától kapja jellegzetes ízét.

Aki Magyarországra látogat, mindenképpen kóstolja meg a következő ételeket: erdélyi fatányéros (sült húsok és köret fatányéron, kakastaréjjal), rakott káposzta (káposzta, kolbász, tejföl), töltött paprika (paprika darált hús és rizs keverékével töltve, paradicsomos szószban), valamint hortobágyi palacsinta (palacsinta hússzósszal töltve, pirospaprikával ízesítve).

A desszertek közül híres a somlói galuska (piskóta darabok, dió, rumba áztatott mazsola, vaniliás és csokoládés szószban) valamint a gundel palacsinta (palacsinta, dióval, csokiöntettel).



www.ohb.hu | Írjon nekünk

E-mail:
Fax: 06 1 900 9079

Minden jog fenntartva.